Landmachtdagen trekken 150.000 bezoekers

Zo'n 150.000 mensen hebben deze week op verschillende locaties in het land de zogenoemde Landmachtdagen bezocht. Dat maakte het ministerie van Defensie zaterdag op de afsluitende dag bekend.

Op twaalf locaties verspreid over het land kon het publiek deze zaterdag via gesprekken, demonstraties en activiteiten kennis maken met de Landmacht anno 2017.

De afgelopen week gingen militairen al langs bij ruim 1.500 klassen van groep zeven en acht in het basisonderwijs. Bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg was er vrijdag een ontvangst voor bijna 2.500 scholieren uit het voortgezet en middelbaar onderwijs.

Oorspronkelijk zouden militairen zaterdag in elf plaatsen in het land laten zien wat ze kunnen en doen. Maar de spullen in Soesterberg bleven ook zaterdag, zodat de museumbezoekers eveneens het huidige arsenaal konden zien.
 

Veiligheidsdag

Onder de 150.000 belangstellenden waren tevens de 50.000 bezoekers van de Landelijke Veiligheidsdag zaterdag in Almere. Daar lieten politie, brandweer, Defensie, GGD, de Reddingsbrigade, Veilig Verkeer Nederland, SRCN Reddingshonden en andere hulpdiensten zien hoe ze handelen bij incidenten en hoe ze samenwerken.

De landmacht-evenementen waren zaterdag behalve in Almere en Soesterberg ook in Eindhoven, Enschede, Groningen, Havelte, Heerenveen, Heerhugowaard, Rotterdam, Utrecht, Weert en Zutphen.

Lees meer over:
Tip de redactie