Spookrijder onder invloed rijdt 17 kilometer over A4

Een spookrijder heeft zaterdagochtend vroeg een ongeluk veroorzaakt op het Prins Clausplein bij Den Haag. De 45-jarige man had zeker 17 kilometer in de verkeerde richting over de A4 gereden.

Het ging uiteindelijk mis op de verbindingsweg tussen de A12 en de A4 richting Delft. De Poolse man botste bij de afslag Ypenburg op een andere auto.

Beide bestuurders raakten gewond. De man van de tegenliggende auto kon ter plekke worden behandeld, meldt de politie Den Haag. De spookrijder moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De spookrijder verzette zich toen de politie hem mee wilde nemen. De politie moest pepperspray gebruiken om hem tot bedaren te krijgen.

Wonder

Volgens een woordvoerder was de man "onder invloed". Onderzoek moet uitwijzen waarvan hij precies onder invloed was.

De man reed rond 6.00 uur vanaf Vlaardingen in verkeerde richting over de A4. Zowel de VerkeersinformatieDIenst (VID) als de politie spreken van een "wonder" dat de man geen ernstiger ongeluk heeft veroorzaakt.

Afsluitingen

Door het ongeval waren de verbindingswegen vanaf de A12 naar de A4 richting Delft, en daarmee ook naar de A13, afgesloten voor het verkeer. 

Rijkswaterstaat heeft de weg rond 10.00 uur weer vrijgegeven.

Lees meer over:
Tip de redactie