Zes van de twaalf relschoppers die zich hebben misdragen na de wedstrijd Excelsior-Feyenoord hebben zich gemeld nadat de politie beelden van hen had gepubliceerd. Een zevende verdachte is door de politie herkend en is gearresteerd. 

De zeven mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar gooiden stenen en vuurwerk naar politiemensen en paarden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zeventien relschoppers zijn zondag al aangehouden en blijven tot dinsdag vastzitten.

De politie heeft donderdag nieuwe beelden van verdachten gepubliceerd, van wie de ideniteit nog niet bekend is. Politie vraagt mensen die beelden hebben gemaakt van de rellen deze te uploaden op de website van de politie. 

Feyenoord verloor afgelopen zondag van stadsgenoot Excelsior. Bij winst was de Rotterdamse club landskampioen geweest, nu valt de beslissing aanstaande zondag.

De gemeente Rotterdam heeft voor zondag een beperkt alcoholverbod afgekondigd. Winkels in het centrum van de stad mogen geen alcohol verkopen.Tevens geldt er een noodverordening voor een groot deel van het centrum.

ME veegt supporters Feyenoord van Stadhuisplein na nederlaag
ME veegt supporters Feyenoord van Stadhuisplein na nederlaag