Zeventien relschoppers rond wedstrijd Feyenoord blijven vastzitten

Zeventien relschoppers die zondag zijn aangehouden na ongeregeldheden in de binnenstad van Rotterdam blijven in elk geval tot volgende week dinsdag vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris woensdag besloten na de dertig voorgeleidingen van supporters die zich misdroegen na de wedstrijd Excelsior-Feyenoord.

Het gaat om enkel mannen, tussen de 14 tot 45 jaar, en zij komen uit verschillende plaatsen in het land.

De rechter-commissaris vindt langere gevangenhouding van de zeventien noodzakelijk vanwege het risico dat zij zich zondag rond het duel Feyenoord-Heracles of maandag bij een eventueel kampioenfeest weer zouden misdragen.

Elf verdachten zijn op vrije voeten gesteld, maar wel onder de voorwaarde dat ze komende zondag en eventueel maandag bij een huldiging van uit de buurt blijven van de Kuip of het centrum van Rotterdam.

Verloren wedstrijd

Feyenoord verloor afgelopen zondag van stadsgenoot Excelsior. Bij winst was de Rotterdamse club al landskampioen geweest, nu valt de beslissing aanstaande zondag. Als de verdachten daadwerkelijk in de cel moeten blijven, kunnen ze de kampioenswedstrijd niet bijwonen.

Na afloop van de wedstrijd moest de ME meerdere keren ingrijpen in het centrum van de stad. Meer dan honderd mensen zijn toen opgepakt, de meesten van hen zijn weer vrijgelaten. 43 van hen zijn opgepakt voor openlijk geweld. De verdachten die niet worden voorgeleid, mogen van de officier van justitie zondag en maandag niet in de buurt van Feyenoord-stadion de Kuip of het stadhuis komen.

Beelden

Het OM is ook nog op zoek naar relschoppers die nog niet zijn aangehouden. Op de website politie.nl komen beelden van ongeveer tien personen die mogelijk betrokken waren bij ongeregeldheden in het centrum van Rotterdam.

De Rotterdamse club speelt zondag thuis tegen Heracles Almelo. Bij winst is Feyenoord landskampioen, bij verlies of gelijkspel kan Ajax ook nog kampioen worden, afhankelijk van het resultaat van de Amsterdammers in de wedstrijd tegen Willem II.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie