De bewoners van een tiental huizen in Zaandam moesten dinsdagnacht enkele uren hun huis uit vanwege een grote brand in een gebouw met meerdere bedrijven aan de Oostzijde. Ze brachten enkele uren op straat door, maar mogen inmiddels weer naar huis. 

De brandweer heeft het sein brand meester gegeven.

De brandweer rukte in totaal met twaalf wagens uit voor de brand, die om 0.45 werd ontdekt. Daarbij werd de hulp ingeroepen van korpsen uit de buurt.

Het bedrijventerrein waar de felle, uitslaande brand plaatshad, ligt midden in een woonwijk. Uit voorzorg werd een tiental woningen dicht bij de brandhaard ontruimd. Aanvankelijk werd gevreesd dat het blussen nog uren zou duren en dat er een opvang noodzakelijk zou zijn voor de evacués. Al snel na de evacuatie slaagde de brandweer er in het vuur te bedwingen.

"We wilden voorkomen dat het vuur zou overslaan", aldus de brandweer. Volgens een ooggetuige, die werkzaam is bij een op het bedrijventerrein gevestigd bedrijf, is het vuur in een timmerwerkplaats begonnen en daarna overgeslagen naar een wijnhandel.