Mark de J. zegt nooit ruzie te hebben gehad met Everink over gokschuld

Mark de J. zegt nooit ruzie te hebben gehad met Everink over zijn gokschuld bij de zakenman. Het OM ziet de schuld als het motief voor het doden van Everink door de verdachte.

Dat kwam dinsdag naar voren tijdens de tweede dag van inhoudelijk behandeling in de zaak rond de dood van Everink.

Toptennissers Robin Haase, die werd getraind door De J., en Igor Sijsling en Timo de Bakker hebben verklaard dat zij op de hoogte waren van de forse gokschulden die De J. had bij Everink. 

In de tenniswereld was het bekend dat er iemand een forse lening had bij Everink en ook dat diegene de afspraak om terug te betalen, niet nakwam. De J. had tienduizenden euro's schuld bij Everink. Daartoe waren contracten getekend. Haase verklaarde bij de politie dat Everink had gezegd de vader van De J. of Haase in te gaan lichten over die schuld.

De J. ontkende dit alles. ''Ik had goede afspraken gemaakt met Everink over het afbetalen van mijn gokschuld. Er is op één keer na nooit een geïrriteerd gesprek over het geld geweest." Deskundigen stelden dinsdag in de rechtszaal dat De J. volledig toerekeningsvatbaar is.  

Familie

De familie van Everink kreeg dinsdag ook de kans om het woord te nemen. Van de moeder van de dochter van Everink werd een geluidsopname afgespeeld. Het meisje was ten tijde van de dood van haar vader in het huis in Bilthoven. Ze lag te slapen, maar had haar vader wel horen gillen.

''Jij liet haar alleen in het huis achter met haar vermoorde vader", zei de moeder. ''Deze ellende duurt nu al meer dan een jaar."

De vader van Everink sprak dinsdag in de rechtbank. Hij richtte het woord tot De J., die een paar stoelen verderop zat: ''Kom er nou voor uit." Hij vertelde in een emotioneel betoog dat hij behalve enorm verdrietig over het verlies van zijn zoon, ook boos is op De J. en zijn raadsman. ''Jullie tonen geen enkel begrip voor de nabestaanden."

Messteken

Everink werd op 4 maart 2016 levenloos in zijn huis in Bilthoven aangetroffen. De 42-jarige zakenman bleek door messteken om het leven gebracht. Diezelfde maand werd De J. aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag. De voormalig tenniscoach was een vriend van Everink en op de avond van de dood aanwezig in het huis van het slachtoffer.

De 30-jarige De J. ontkent echter iets met de dood van Everink te maken hebben. Hij zou rond de tijd van de dood van Everink zijn ontvoerd en verwijt het OM tunnelvisie.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie