Vitesse krijgt melding van misbruikzaak

Bij voetbalclub Vitesse heeft zich maandag een jongen gemeld, die in het verleden slachtoffer is geworden van misbruik. Hij speelt of speelde niet bij de club, maar wil graag in contact komen met een oud-speler die als jeugdspeler werd misbruikt. 

De vader van het slachtoffer kaartte de zaak aan, zegt Vitesse-directeur Joost de Wit. Zaterdag schreef de Volkskrant over seksueel misbruik van jeugdspelers van PSV en Vitesse, onder wie een oud-jeugdspeler die in 1996 als twaalfjarige pupil werd aangerand en een nacht lang vastgehouden door zijn elftalleider van de C1.

De oud-jeugdspeler van Vitesse liep er twintig jaar mee rond en kwam er er pas mee naar buiten na de publiciteit rond het misbruikschandaal in Groot-Brittannië waar vermoedelijk meer dan duizend jeugdspelers het slachtoffer van waren.

Vitesse gaat dede twee met elkaar in contact brengen. ''Het is onze intentie om het bespreekbaar te maken'', aldus De Wit. De eredivisieclub wil zo de stilte doorbreken rond aanrandingen en verkrachtingen in het voetbal. 

Maandag werd ook bekend dat de Vakbond voor voetbalspelers (VVCS) de aanvoerders van alle Nederlandse profclubs wil inschakelen om seksueel misbruik in het voetbal bespreekbaar te maken.

Lees meer over:
Tip de redactie