De politie houdt er rekening mee dat de Eindhovenaar die zondag werd doodgeschoten in zijn woonplaats het slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele milieu. Het slachtoffer is de 32-jarige Johan van Boxtel, een bekende van de politie.

De politie heeft dat maandagavond bekendgemaakt en tegelijk een foto van de man gepubliceerd om uit te zoeken waar hij de laatste dag van zijn leven is geweest. Getuigen krijgen het verzoek om zich te melden.

Johan van Boxtel werd zondagochtend gevonden naast een auto in de Memlincstraat in Eindhoven. In december werd hij door het gerechtshof in Den Bosch nog veroordeeld voor een poging tot brandstichting bij een zonnestudio in Oss.

De zonnestudioketen was diverse keren doelwit van aanslagen. Zo werd er in juli 2013 en begin 2014 brand gesticht bij het pand. Omdat de veroordeelde Eindhovenaar geen motief had, bestaat het vermoeden dat hij in opdracht handelde.

Politie onderzoekt dodelijk slachtoffer Eindhoven
35
Politie onderzoekt dodelijk slachtoffer Eindhoven

Vrezen

Zijn advocate Marlieke van de Laar reageerde maandag compleet verrast op de gewelddadige dood van de Eindhovenaar. Voor zover bij haar bekend was er geen reden om te vrezen voor zijn leven.

Een team met twintig rechercheurs onderzoekt de schietpartij.