Bij een betoging van de anti-islamitische organisatie Pegida in Tilburg zijn zondag veertien personen aangehouden door de politie. Het gaat om demonstranten die tegen Pegida demonstreerden.

Onder meer de Anti-Fascistische Aktie (AFA) hield een tegendemonstratie. Het is echter niet duidelijk of alle arrestanten tot die groep behoorden, aldus de politie tegen NU.nl.

De aangehouden personen zijn gearresteerd omdat zij zich niet hielden aan de algemene plaatselijke verordening. Ook konden twee personen zich niet legitimeren en werd één persoon aangehouden vanwege belediging. 

Op het Willemsplein in Tilburg hielden dertig sympathisanten van Pegida een manifestatie, waarna ze een protesttocht hielden door de stad. De stoet werd begeleid door agenten.

De tegenstanders van Pegida hadden vooraf opgeroepen tot protest en verzet. Ze konden op drie andere pleinen terecht om een confrontatie tussen beide groeperingen te vermijden. Uiteindelijk moest de politie toch ingrijpen om de groepen uit elkaar te houden.