Feyenoord-fans zijn zondag in groten getale aanwezig in Rotterdam. Het Stadhuisplein was rond 13.00 uur zo vol dat het werd afgesloten. De politie twitterde dat er op de Binnenrotte en omgeving nog plaats was.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog

Ook op toegangswegen naar Rotterdam was het druk met supporters op weg naar de stad. Feyenoord kan zondag in de wedstrijd bij Excelsior kampioen van de Eredivisie worden. 

Overigens ziet het er niet naar uit dat Feyenoord daadwerkelijk de titel vandaag al gaat pakken, want de ploeg staat momenteel achter tegen Excelsior.

Bij stadion De Kuip, waar de fans de wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior kunnen volgen op grote schermen, zijn ook veel supporters. De meeste fans kwamen lopend.

Spelersbus

Bij het Van Donge & De Roo Stadion, zoals de thuishaven van Excelsior sinds deze week officieel heet, was het eveneens druk voor aanvang van de wedstrijd.

Duizenden supporters waren aanwezig en er was een grote rookwolk te zien van rookbommen. Bij het stadion is veel politie te paard en ME op de been. Er staan waterkanonnen klaar.

De bus met Feyenoordspelers werd luidkeels toegejuicht bij aankomst bij het stadion. De wedstrijd is begonnen om 14.30 uur.

Zwarte markt

In het stadion van de kampioenswedstrijd is slechts plek voor 4.500 toeschouwers. De locatie is omgeven door zeecontainers, die moeten voorkomen dat mensen zonder kaartje het terrein op kunnen. In de dagen voor de wedstrijd liep de prijs voor de kaarten op de zwarte markt hoog op.

In De Kuip, enkele kilometers verderop, zullen een kleine 40.000 supporters de wedstrijd op grote schermen volgen. Als de koploper de titel pakt, dan wordt de schaal daar uitgereikt.

Meteen na de wedstrijd gaan de spelers daarom per bus naar het eigen stadion. Een eventuele huldiging op de Coolsingel is op maandagochtend.

Lichtmast

Enkele uren voor de wedstrijd van Feyenoord bij Excelsior is een man uit de lichtmast van het stadion gehaald. De man zat enkele uren boven. Het is niet bekend hoe en waarom hij de lichtmast in is gegaan. Rond 11.30 uur is hij door de brandweer met een hoogwerker naar beneden gehaald.

De hulpdiensten hadden op dat moment al langere tijd contact met hem. Om hem naar beneden te krijgen werd onder andere een onderhandelaar van de politie opgeroepen. Uiteindelijk stapte de man rustig bij de brandweer in de hoogwerker, waarna hij door de politie werd afgevoerd. 

Het doorgaan van de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord kwam niet in gevaar. Als Feyenoord wint is de club voor het eerst sinds 1999 kampioen van Nederland.

Man zit uren vast in lichtmast op Woudestein
Man zit uren vast in lichtmast op Woudestein

Heracles Almelo

Naast Excelsior-Feyenoord beginnen ook de acht andere Eredivsiewedstrijden zondag om 14.30 uur. Als Feyenoord op Woudestein naast de titel grijpt, kan de club volgende week in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo alsnog kampioen worden.