Demissionair minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) zal tijdens zijn bezoek aan India ook aandacht vragen voor het vorig jaar in Amsterdam ontvoerde meisje Insiya. 

Dat heeft een woordvoerder van Koenders gezegd. De kwestie zal dinsdag aan de orde komen tijdens een ontmoeting met zijn Indiase ambtgenoot Sushma Swaraj.

De destijds tweejarige Insiya werd op 29 september vorig jaar gekidnapt uit de woning van haar oma in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Ze zit waarschijnlijk bij haar vader in India.

Koenders is vanaf zaterdag tot en met dinsdag in India. Hij markeert daarmee het feit dat Nederland en India al zeventig jaar goede betrekkingen hebben, wat dit jaar wordt gevierd. Koenders hoopt er de politieke en economische banden verder te versterken.

Waterbeheer

Tijdens het bezoek is ook speciale aandacht voor innovatieve manieren waarop Nederland helpt bij waterbeheer en het schoonmaken van Indiase steden. In de miljoenenstad Bangalore, waar Nederland binnenkort een handelskantoor opent, gaat de bewindsman kijken bij een afvalverwerkingscentrale.

In hoofdstad New Delhi houdt Koenders een toespraak voor zakenmensen, studenten, deskundigen van denktanks en vertegenwoordigers van de overheid.