In het centrum van Groningen moesten zaterdagochtend 21 mensen hun huis uit in de straat Voor 't voormalig klein Poortje. In een huis daar zijn mogelijk gevaarlijke stoffen aangetroffen.

De politie heeft het strafrechtelijk onderzoek in de woning inmiddels afgerond, meldt RTV Noord. De spullen die zijn aangetroffen worden nader onderzocht. Volgens de politie duurt het een paar dagen voordat de uitslag van het onderzoek bekend is.

De 38-jarige man uit Groningen die ter plekke werd aangehouden blijft voorlopig vastzitten. 

Harde knal

Drie panden en twee woonboten werden uit voorzorg ontruimd. Rond 14.00 uur mochten de meeste bewoners weer terug naar huis.

Het potentieel gevaarlijke materiaal werd ontdekt nadat eerder in de nacht aan de Oude Roodehaansterweg een harde knal werd gehoord; er zou daar een explosie zijn geweest. De straat ligt op een industrieterrein. 

Meerdere stoffen

Toen de politie het huis van de verdachte doorzocht, werden daar meerdere stoffen aangetroffen. Omdat de agenten niet konden vaststellen om welke stoffen het ging, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om de stoffen te onderzoeken. De sporen uit de woning werden veiliggesteld. 

EOD doet onderzoek in Groningen na explosie
53
EOD doet onderzoek in Groningen na explosie