Rond het stadion van Excelsior in Rotterdam wordt dit weekend een extra omheining geplaatst met containers en hekken vanwege de kampioenswedstrijd van Feyenoord zondag.

De politie wil zo de drukte rond het Van Donge & De Roo Stadion, voorheen Woudestein, beter in de hand houden.

De extra ring maakt deel uit van een groot aantal veiligheidsmaatregelen die politie, voetbalclubs en gemeente nemen, zegt politiechef Frank Paauw van Rotterdam tegen het ANP.

Het stadion van Excelsior zit zondag naar verwachting bomvol met Feyenoord-supporters. Bij Excelsior kunnen supporters makkelijk het veld op komen. "Woudestein is het kleinste stadion van de Eredivisie, dat is sowieso al een uitdaging. Ons eerste doel is dat de wedstrijd gewoon kan worden uitgespeeld."

Paauw verwacht dat Excelsior afdoende maatregelen treft tegen supporters die na afloop het veld op willen stormen.
 

'Politiemacht Excelsior-Feyenoord vergelijkbaar met oud en nieuw'
'Politiemacht Excelsior-Feyenoord vergelijkbaar met oud en nieuw'

De Kuip

Het tweede doel van de politie is dat de spelersbus van Feyenoord na afloop probleemloos naar De Kuip kan rijden, zodat de spelers daar de kampioensschaal kunnen ontvangen. Paauw benadrukt dat de bus geen eretocht door de stad maakt. "Het moet vooral snel en veilig", zegt hij.

Bij De Kuip neemt de politie fysieke maatregelen, zodat spelers veilig en in een vriendelijke sfeer het stadion in kunnen. De Kuip is volledig uitverkocht. De wedstrijd wordt daar op grote schermen uitgezonden. Op het Stadhuisplein in het centrum is dat ook het geval. Het plein is uitgeroepen tot evenemententerrein.

Paauw verwacht dat het zondag en maandag groot feest wordt. Burgemeester Aboutaleb heeft al laten weten dat als het zondag uit hand loopt, de huldiging maandag niet doorgaat.