In het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel lagen vrijdagochtend nog drie slachtoffers van de zuurlekkage die donderdag in hetzelfde ziekenhuis plaatshad. 

Een van hen ligt zwaar ziek op de intensive care, de andere twee verblijven ter observatie op een gewone verpleegafdeling, zei een woordvoerster van het ziekenhuis. Of het om medewerkers gaat of patiënten die al in het ziekenhuis lagen, wil het ziekenhuis niet kwijt.

De politie hield donderdagmiddag in Gouda een 25-jarige medewerker van het hospitaal aan omdat hij betrokken zou zijn bij de zuurlekkage. Het gaat om een uitzendkracht. Volgens de politie zit de man nog vast en wordt hij zaterdag voorgeleid.

De recherche verdenkt hem ervan met opzet het zuur op de grond en/of in de lucht te hebben verspreid, zei een politiewoordvoerster vrijdag.

Door het lek in een vat met perazijnzuur, een ontsmettingsmiddel, kregen zeventien mensen last van klachten als ademhalingsproblemen. Het ging om patiënten en medewerkers. De meesten konden na controle naar huis.

Brandweer ruimt lekkend zuurvat op in IJsselland Ziekenhuis
Brandweer ruimt lekkend zuurvat op in IJsselland Ziekenhuis