De vermeende politiemol Mark M. had eerder opgepakt kunnen worden als de politie van Eindhoven een tip serieuzer had genomen.

Een baliemedewerkster verzuimde informatie over een lek bij de politie door te geven, zo meldt dagblad De Limburger vrijdag.

Een ex-vriendin van Eindhovenaar Jeffrey van den A. stuurde in november 2014 een mail dat haar ex via een politieman van haar aangifte af kon komen. Volgens De Limburger stelde de ex-vriendin letterlijk dat Van den A. stukken van de agent kon kopen.

Deze tip kwam echter niet verder dan de baliemedewerkster. Als de informatie wel was gecontroleerd, was duidelijk geworden dat M. inderdaad de informatie van Van den A. had geraadpleegd.

Witwassen

M. liep uiteindelijk zeven maanden na de mail van de ex-vriendin van Van den A. tegen de lamp. De zaak tegen politiemol Mark M. moet dinsdag van start gaan.

Voormalig agent M. (30) wordt ervan verdacht enorme hoeveelheden vertrouwelijke informatie uit het systeem van de politie te hebben doorverkocht aan criminelen. De man uit Weert wordt daarom verdacht van corruptie, computervredebreuk, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.