De vader die een man mishandelde omdat hij zijn dochter had lastiggevallen heeft donderdag tien maanden cel gekregen voor zware mishandeling met voorbedachte rade.

De 52-jarige man werd door de rechtbank vrijgesproken van poging tot doodslag of moord. Het voorarrest wordt van de straf afgetrokken. Het Openbaar Ministerie (OM) had een straf van zes jaar geëist voor poging tot moord.

Mario H. heeft bekend dat hij het slachtoffer heeft geslagen, maar hij ontkent dat hij op zijn hoofd heeft gericht. Volgens de rechtbank is hiervoor ook onvoldoende bewijs.

H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er Jack S. die zijn dochter online had lastiggevallen. En terwijl de man ook gezocht werd door de politie, wist de Helmonder hem eerder te vinden in Eindhoven.

De man had zich op internet voorgedaan als iemand van zeventien die met H.’s dochter wilde afspreken. Hij stuurde haar rozen en chocola en vroeg om naaktfoto's. 

Locatie

H. postte een dag voor de mishandeling nog voor de deur van het slachtoffer. H. zegt de politie meerdere malen op de hoogte te hebben gebracht van de locatie van S., maar volgens de rechtbank waren dit onduidelijke locaties. Op het moment dat hij de precieze locatie doorstuurde, ging H. over tot de mishandeling.

Hij sloeg zijn opponent met een metalen schep, zelfs toen hij al op de grond lag. De man werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis. 

Reclassering

De 46-jarige S. was voorwaardelijk vrij in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak. Omdat hij afspraken met de reclassering niet nakwam, werd hij gezocht door de politie. H. was in de veronderstelling dat S. een veroordeeld zedendelinquent was, maar dat klopt niet. H. is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten.