Wageningen krijgt toch geen extra parkeerplaats voor de pandafans die naar Ouwehands Dierenpark komen. Na klachten van omwonenden ziet de gemeente af van de plannen. 

Wageningen wilde een speciale plek bouwen waar bezoekers van Ouwehands Dierenpark in Rhenen hun auto konden neerzetten. Daarna zouden ze met een pendelbus naar de dierentuin 5 kilometer verderop kunnen gaan.

Het Ouwehands Dierenpark heeft sinds vorige maand twee panda's uit China in bruikleen, Xing Ya en Wu Wen. Om te voorkomen dat de wegen naar de dierentuin zouden dichtslibben, was het de bedoeling dat Wageningen een tijdelijke parkeerplaats voor 1400 auto's zou bouwen.

De gemeente gaf daar eerst toestemming voor, maar omwonenden en de gemeenteraad waren tegen en nu is de gemeente op het besluit teruggekomen.

Drukke dagen

In een verklaring woensdag zegt Wageningen dat niet duidelijk is gemaakt waarom er 1400 parkeerplekken nodig zijn. In de omgeving zijn al parkeerplaatsen die Ouwehands op drukke dagen gebruikt.

Ouwehands zegt nu naar alternatieven te zoeken, in overleg met Rhenen en de provincie Utrecht. Het dierenpark is het niet eens met de klachten van de omwonenden.

De panda's zitten nog in quarantaine. Het is nog niet bekend wanneer het publiek Xing Ya en Wu Wen voor het eerst kan zien.