Op de A2 stond woensdag ruim 30 kilometer file door een wegafsluiting ter hoogte van Nieuwegein. De weg werd afgesloten nadat eerder een verdacht object werd gevonden. Waarschijnlijk werd het achtergelaten in het kader van een speurtocht.

De politie sloot de mogelijkheid niet uit dat het zou gaan om een explosief. De Explosieven Opsporingsdienst Defensie (EOD) was woensdag ter plaatse en deed onderzoek. Uit voorzorg was de naastgelegen snelweg tussen Nieuwegein en IJsselstein afgesloten.

Het bleek uiteindelijk niet te gaan om een explosief. Het AD meldt dat het voorwerp diende voor een kinderfeestje. Mogelijk stond op het voorwerp 'laten liggen ten behoeven van een kinderfeestje'. Een medewerker van Rijkswaterstaat die in de buurt aan het werk was en het voorwerp vond, schakelde toch de hulpdiensten in.

Op een foto van RTV Utrecht is te zien dat het voorwerp lijkt op een explosief.

Files

De A2 is inmiddels weer open en de files zijn opgelost. In beide rijrichtingen stond het woensdagochtend vast. Aan het begin van de middag hadden automobilisten in noordelijke en zuidelijk richting ruim een uur vertraging. 

Automobilisten werd aangeraden om om te rijden via de A27 en de A12, maar ook op de omleidingsroutes liep het volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) vast. De dienst adviseerde om Utrecht woensdagochtend te mijden.

De politie waarschuwde automobilisten om niet uit hun voertuig te stappen, omdat er mogelijk hulpdiensten langs konden rijden.