Het verkeer ondervindt vooralsnog geen problemen op het vernieuwde knooppunt Muiderberg op de A1. Dat meldt Rijkswaterstaat. Sinds maandagochtend vroeg moeten auto's richting Almere links aanhouden en het verkeer naar Amersfoort rechts rijden. Eerder was dat precies andersom.

Door de nieuwe verbindingsboog kan het verkeer van Amsterdam naar Almere met een hogere snelheid doorrijden.

Door de grootschalige werkzaamheden was de A1 afgelopen weekend afgesloten voor verkeer. Er ontstonden lange files op sluipwegen. Omdat de officiële omleidingsroute via de A2, A12 en de A27 vrij ver om was, probeerden veel bestuurders alternatieve routes uit.

''Het gaat prima tot nu toe", zegt woordvoerder Erik Suik van Rijkswaterstaat. ''Er zijn nog nul problemen geweest. Oké, het is nu meivakantie en dus minder druk, maar dan nog. Natuurlijk zullen mensen zich gaan vergissen, dat is normaal bij zo'n aanpassing, en al helemaal als het straks drukker wordt. Er rijden hier 100.000 auto's per dag."

Volgens Suik kan het eigenlijk niet misgaan. ''We hebben de aanpassing ruim voor het knooppunt met borden aangegeven. Als je daar op let, moet het goed komen. Het zal hoogstens wat wennen zijn, meer is het niet."

A6

Een andere snelweg die afgelopen weekend op de schop werd genomen is de A6 tussen Amsterdam en Almere. Daar werd een extra, derde rijstrook toegevoegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad om de overgang van vier naar twee rijkstroken geleidelijker te maken. De toegestane maximumsnelheid op de A6 is verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur.

Dronebeelden tonen voortgang wegwerkzaamheden A1
70
Dronebeelden tonen voortgang wegwerkzaamheden A1