Stefan de Vries uit Hengelo en Deva-Dee Siliee uit Curaçao, hebben zondag een prijs gekregen uit het Fonds Soldaat van Oranje omdat ze een sociaal probleem bestrijden.

De Vries van Stichting Bak&Praat uit Hengelo en Siliee van Curaçao Cares uit Curaçao ontvingen de prijs van 5.000 euro uit handen van Karin Hazelhoff Roelfzema (foto), de weduwe van de Soldaat, en haar dochter Karna.

Stefan de Vries, student, zag dat de eenzaamheid onder ouderen toenam en wilde hun leven verbeteren. Zijn stichting Bak&Praat regelt dat ouderen tijdens een lekkere maaltijd een praatje kunnen maken met andere mensen op leeftijd en vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk

Deva-Dee Siliee ontvangt de prijs omdat zij met een vriendin Curaçao Cares heeft opgezet. Deze stichting bevordert vrijwilligerswerk dat sociale voorzieningen oplevert.

Fred Boot, producent van de musical Soldaat van Oranje: "Erik Hazelhoff Roelfzema kwam op voor zijn idealen en zette zich in voor de maatschappij. Dat doen deze winnaars ook." De producenten van de musical begonnen in 2010 met het gelijknamige fonds.