Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor een nieuwe wegindeling op de A1 en de A6. De nieuwe situatie is vanaf maandagochtend 5.00 uur van kracht.

De werkzaamheden, die vrijdag begonnen, zijn dan afgerond.

Het verkeer dat rijdt op de A1 vanuit Amsterdam naar Almere moet voortaan links aanhouden, in plaats van rechts in de huidige situatie. Het verkeer richting Amersfoort moet juist rechts aanhouden.

Rijkswaterstaat denkt dat het aanleggen van een "ruimere verbindingsboog" van de A1 naar de A6 in de richting van Almere zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer.

A6

Ook aan de A6 tussen Amsterdam en Almere werd dit weekend gewerkt. Er is een extra, derde, rijstrook tussen Almere Havendreef en Almere Stad aangelegd. Nu ging de weg ineens van vier naar twee rijstroken. Door de derde rijstrook wordt deze overgang beter begeleid.

De rijstroken worden door de derde strook wel smaller, waardoor de maximum snelheid teruggaat van 120 naar 100 kilometer per uur.

Door de werkzaamheden ontstonden dit weekend lange files op sluipwegen. Omdat de officiële omleidingsroute via de A2, A12 en de A27, vrij ver om was, probeerden veel bestuurders alternatieve routes uit.

Dronebeelden tonen voortgang wegwerkzaamheden A1
70
Dronebeelden tonen voortgang wegwerkzaamheden A1