Er loopt een onderzoek naar de rol van Henk ten Cate als aandeelhouder van het taxibedrijf Tinker Travel. Volgens aandeelhouders van het bedrijf zou de voetbaltrainer bewust aansturen op een faillissement om het dan met winst te doorverkopen.

Ten Cate laat in een reactie aan de NOS weten dat er niks klopt van de beschuldigingen. Hij noemt het onderzoek dat tegen hem is ingesteld een "schandelijke actie".

Ten Cate is sinds twee maanden voor 15 procent, één miljoen euro, aandeelhouder van het bedrijf. Hij zegt dit bedrag nu kwijt te zijn en daarom op zijn beurt een claim te hebben ingediend tegen de directie van het bedrijf. 

Aandeelhouders

De aandeelhouders zouden advocaat Oscar Hammerstein in de hand hebben genomen om te kijken of Ten Cate een kwalijke rol heeft gespeeld en aansprakelijk kan worden gesteld. Het advocatenkantoor laat aan NU.nl weten overvallen te zijn door het bericht van de NOS, maar Hammerstein zelf laat aan NRC weten inderdaad bezig te zijn met een onderzoek.

"Wij onderzoeken als advocatenkantoor de aansprakelijkheid van Henk ten Cate, maar dat is met potlood geschreven", zegt de advocaat tegen de krant.

Gestaakt

Tinker Travel is een taxiservice die ritten verzorgt van en en naar vliegvelden. Het bedrijf verkeert in zwaar weer en heeft nog vele openstaande rekeningen. Het bedrijf heeft zijn operationele activiteiten inmiddels gestaakt.

Donderdag maakte Taxipro, een vakblad voor de taxibranche, bekend dat er een onafhankelijk onderzoek wordt gestart naar mogelijk wanbeleid bij Tinker. Uit intern onderzoek zou blijken dat een investeerder, naar nu blijkt Ten Cate, de statutaire directie mogelijk ongeoorloofd heeft beïnvloed.

Nederlands elftal

De trainer van Al-Jazira uit Abu Dhabi liet woensdag weten geen bondscoach van het Nederlands elftal te willen worden. Op de vraag van de NOS of de problemen rond Tinker Travel een rol hebben gespeeld bij zijn besluit om in tweede instantie af te zien van het bondscoachschap, wenst Ten Cate niet inhoudelijk te reageren. "Ik zeg geen ja en geen nee."