ProRail-directeur Pier Eringa wil samen met wegbeheerders onderzoeken hoe incidenten op het het spoor met 'groot bouwmaterieel' in de toekomst kunnen worden voorkomen. Het ging vrijdag voor de tweede keer in een week mis.

Op het spoor in Wouw, bij Roosendaal, botste een trein met ongeveer honderd reizigers op een vrachtwagen die op een overweg stilstond. Maandag botste in Deurne al een graafmachine op een goederentrein.

"Ongelukken zijn altijd mogelijk, maar als zoiets twee keer in een week gebeurt, kan je niet meer spreken van een incident", aldus Eringa. "Je kunt je afvragen of we niet met extra maatregelen moeten komen, samen met de wegbeheerders."

Iedere situatie moet dan afzonderlijk van elkaar worden bekeken. "Waar kun je het met de techniek oplossen,  waar met een overweg en waar gaat het om het gedrag van weggebruikers."

Schade

Het spoor en de overweginstallatie liep vrijdag veel schade op. Dat was in Deurne ook het geval. Alleen de conducteur liep een lichte hoofdverwonding op.

Door het ongeluk in Wouw rijden er vrijdag de hele dag geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Reizigers worden met bussen vervoerd.

De Nederlandse Spoorwegen verwachten dat het treinverkeer zaterdag vanaf 12.00 uur kan worden hervat. ProRail kan nog niet exact aangeven hoelang het weghalen van de kapotte trein en de andere werkzaamheden gaan duren.

Flinke schade aan trein na botsing met truck bij Wouw
31
Flinke schade aan trein na botsing met truck bij Wouw