Een intercitytrein is vrijdagochtend op een vrachtwagen gebotst in het Brabantse Wouw, vlak bij Roosendaal. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Het voorste treinstel is bij de botsing ontspoord. De chauffeur van de vrachtwagen kon op tijd het voertuig verlaten en is ongedeerd gebleven, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen NU.nl. De conducteur raakte lichtgewond.

De dieplader stond om een onduidelijke reden stil op de overweg. Er zaten ongeveer honderd passagiers in de trein. Onder hen zijn geen gewonden gevallen en zijn geëvacueerd met bussen.

Flinke schade aan trein na botsing met truck bij Wouw
31
Flinke schade aan trein na botsing met truck bij Wouw

Schade

Bij het ongeluk is veel schade ontstaan aan de spoorwegovergang. " Wanneer de trein is weggehaald kunnen we de schade definitief opnemen en bepalen welke herstelwerkzaamheden nodig zij", aldus ProRail.

Er rijden de hele dag geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Het is nog onzeker of er zaterdag treinen kunnen rijden. De NS zet bussen in.

Deurne

het ongeluk was het tweede ernstige ongeval binnen een week met groot bouwmaterieel. Maandag botste een trein op een graafmachine bij Deurne.

Trein botst op vrachtwagen