De man die afgelopen zondag werd aangehouden voor het afsteken van enkele rookbommen tijdens de voetbalwedstrijd PSV-Ajax zit nog zeker twee weken vast. De rechter-commissaris in Den Bosch heeft dat woensdag bepaald.

De 35-jarige man uit Eindhoven wordt verdacht van brandstichting. Ten minste zes rookpotten veroorzaakten een dikke rookpluim. De zwarte rook zorgde voor paniek op de tribunes. De wedstrijd werd kort stilgelegd.

Het onderzoek naar het afsteken van de rookpotten is nog niet afgerond. De politie denkt dat het een gecoördineerde actie is geweest van een grotere groep PSV-aanhangers. De politie is daarom op zoek naar nog meer verdachten. Er worden bijvoorbeeld videobeelden uit het stadion bekeken.

Door de zwarte rook kregen tientallen bezoekers ademhalingsmoeilijkheden. PSV heeft levenslange stadionverboden aangekondigd voor de daders.

Rookpot

De man zelf stelt dat hij pas na alle commotie een achtergebleven rookpot heeft aangestoken. Dat was ''een stommiteit'' waar hij spijt van heeft, zei zijn advocaat Bas Ruijters tegen het Eindhovens Dagblad. Maar de verdachte ontkent dat hij meedeed aan een gecoördineerde actie.

Enorme zwarte rookwolken na rookbom PSV-Ajax
Enorme zwarte rookwolken na rookbom PSV-Ajax