Het is nog steeds niet bekend wie de twee mannen zijn die dinsdagochtend op een bedrijventerrein in Zoetermeer werden doodgeschoten. De politie is ook nog op zoek naar twee verdachten die op de vlucht sloegen na de schietpartij.

De verdachten sloegen vermoedelijk op de vlucht in een BMW die enkele straten verderop uitgebrand werd aangetroffen. Ze zouden vervolgens onder dreiging van een wapen een Opel Corsa hebben buitgemaakt. Deze auto werd dinsdagavond teruggevonden in Rotterdam.

De twee slachtoffers werden neergeschoten in de Edisonstraat, aan de oostkant van Zoetermeer. Beiden werden zwaargewond aangetroffen. Om hen te helpen werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen, maar het mocht niet baten. Beiden overleden korte tijd later.

Veel politie op de been na dodelijke schietpartij Zoetermeer
30
Veel politie op de been na dodelijke schietpartij Zoetermeer

Crimineel milieu

Over de toedracht van de schietpartij kon de politie dinsdagavond nog niets zeggen. Volgens geruchten op sociale media en berichten van inwoners van Zoetermeer waren de slachtoffers een vader en zoon die in verband werden gebracht met het criminele milieu. De politie kon dat dinsdagavond nog niet bevestigen.