Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag zes jaar cel en tbs met dwangverpleging en vijf jaar cel geeïst tegen de stiefmoeder en vader voor het mishandelen van hun twee kinderen. 
 

Petra M. wordt poging tot doodslag en mishandeling van het destijds 11-jarige meisje verweten. Ook zou ze haar stiefzoon hebben mishandeld.

Ron T. wordt zware mishandeling van zijn beide kinderen ten laste gelegd. De ouders zelf ontkennen, meldt De Telegraaf.

Onderkoeld

De dochter werd in februari 2015 ernstig onderkoeld en met een hartstilstand aangetroffen in haar ouderlijk huis aan de Geestweg in Roelofarendsveen. Haar stiefmoeder M. waarschuwde zelf een ambulance, omdat het meisje onwel zou zijn geworden. 

Volgens het Openbaar Ministerie is de onderkoeling de schuld van de stiefmoeder en de vader. Later werd duidelijk dat de broer van het meisje ook werd verwaarloosd en mishandeld.

Onkunde

Bij de ouders is volgens de advocaten nooit sprake geweest van opzet, hoogstens van onmacht en onkunde. Dat zou ook gespeeld hebben bij de vermeende mishandeling van de zoon, die door de advocaten weggezet werden als bestraffingen, mede ingegeven door adviezen van deskundigen die bij het gezin betrokken waren.

Het OM zegt uit de aard van de mishandeling af te kunnen leiden dat er geen sprake is van pedagogische onkunde.

De stiefmoeder en vader werden in maart vorig jaar veroordeeld tot respectievelijk drie en anderhalf jaar cel. Het OM ging hiertegen in beroep.