Twee mannen zijn dinsdag in Zoetermeer om het leven gekomen na een schietpartij. Het incident vond plaats aan de Edisonstraat, gelegen op een bedrijventerrein in het oosten van de Zuid-Hollandse stad. 

Eerder maakte de politie bekend dat er twee personen zwaargewond waren geraakt. Kort daarop werd gemeld dat zij ook om het leven zijn gekomen. 

De schietpartij deed zich rond 11.00 uur voor. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, nadat zij door ooggetuigen werden gealarmeerd. 

De politie is een rechercheonderzoek gestart. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er ook gezocht wordt naar twee verdachten. Een van hen droeg een donkere jas, een spijkerbroek en een bivakmuts. Van de andere verdachte is nog geen signalement bekend.

Omroep West meldt dat een aantal straten van het schietincident een uitgebrande auto is gevonden. Mogelijk was deze wagen bestemd als vluchtauto, maar volgens de politie gingen de daders er uiteindelijk vandoor in een Opel Corsa, die zij onder bedreiging van een vuurwapen buitmaakten. Die auto werd 's avonds teruggevonden in Rotterdam.

Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer stelt "enorm geschrokken'' te zijn van het dodelijke geweld in zijn stad. 

Veel politie op de been na dodelijke schietpartij Zoetermeer
30
Veel politie op de been na dodelijke schietpartij Zoetermeer

Overval

De toedracht van de schietpartij is nog onduidelijk. Eerder op de dag was er wel een overval in Zoetermeer, maar er is nog geen bewijs van een verband tussen de overval en de schietpartij. 

Ook is nog niets bekend over de identiteit van de slachtoffers, hoewel geruchten daarover de ronde doen op sociale media. Het zou gaan om een vader en zoon, die allebei in verband worden gebracht met het criminele milieu. De politie wilde dit aan het begin van de avond nog niet bevestigen.