De EHBO heeft zondag tijdens en na de Eredivisietopper tussen PSV en Ajax vijftien mensen behandeld, nadat er in de openingsfase van de tweede helft een enorme rookbom werd afgestoken op de tribune.

Tien supporters, vier beveiligers en een steward hadden last van ademhalingsproblemen of van hun ogen. Met de rookbom wilde een klein deel van de aanhangers actie voeren tegen stadionverboden. Er werd ook een spandoek getoond bij de actie.

Inmiddels is een toeschouwer door de beveiligers van PSV overgedragen aan de politie van Eindhoven. De supporter wordt ervan verdacht de rookbom te hebben gegooid.

Een woordvoerder van de club uit Eindhoven sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.

Korte pauze

De rookbom, die in een van de hoeken van het stadion werd ontstoken, zorgde voor een enorme rookontwikkeling. Vooral de toeschouwers op de tweede ring hadden last van de rook. Tientallen supporters probeerden een veilig heenkomen te zoeken.

Enkele minuten na het incident werd een kleinere rookbom afgestoken. Hierop klonk afkeurend gefluit van de rest van het publiek. Ook de wedstrijd had te lijden onder de rook. Het duel werd even tijd stil gelegd door scheidsrechter Kevin Blom.

Overigens won PSV de topper tegen Ajax met 1-0 door een doelpunt in de eerste helft van Jürgen Locadia. Door de nederlaag van de Amsterdammers is het gat met koploper Feyenoord opgelopen tot vier punten. Als Feyenoord over twee weken wint bij Excelsior dan is de club voor het eerst sinds 1999 landskampioen.