De ouders van een minderjarige jongen, met wie een leidinggevende van het Openbaar Ministerie (OM) tegen betaling ontucht zou hebben gepleegd, hebben daarvan zelf aangifte gedaan. 

Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag na de voorgeleiding van de geschorste topman van het OM.

Zij meldden zich in januari 2017 bij de politie naar aanleiding van berichten die zij in de telefoon van hun zoon hadden aangetroffen.

De van ontucht verdachte leidinggevende van het Openbaar Ministerie is vrijdag op vrije voeten gesteld. Dat gebeurde na voorgeleiding aan de rechter-commissaris. Het gaat om de plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L.

Vasthouden

Volgens de rechter-commissaris bestaan tegen hem ernstige verdenkingen, maar is dat onvoldoende grond om hem langer vast te houden. Het OM had daar wel om gevraagd. Net als een tweede verdachte is hij vrijdag na voorgeleiding in vrijheid gesteld.

De plaatsvervangend hoofdofficier is geschorst, lopende het strafrechtelijk onderzoek naar de ontucht met de jongen van rond de zestien jaar.

Afgelopen maanden zijn in totaal vier mannen uit Amsterdam en Amstelveen, variërend in leeftijd van 37 tot 58 jaar, aangehouden op verdenking ontucht tegen betaling met de minderjarige Amsterdammer. Twee andere verdachten werden al in februari en maart aangehouden.

Tot dusver is niet gebleken dat ze elkaar kenden. Geen van de verdachten heeft een strafblad. De woningen van de verdachten zijn doorzocht. Daarbij zijn telefoons en digitale gegevensdragers als computers en tablets in beslag genomen. Het OM sluit meer aanhoudingen niet uit.