De politie heeft de laatste week dertig tips binnengekregen over de moordaanslag op Martin Kok. Vorige week werden er in Opsporing Verzocht beelden getoond van de schutter.

Volgens de politie hebben de tips de politie verder op weg geholpen in het onderzoek, maar is de schutter nog niet gepakt.

Op de bewakingsbeelden is te zien dat een paar uur voor de moord, een man een vuurwapen op het achterhoofd van Kok richtte. De misdaadblogger liep op dat moment met een ander op de Prinses Irenestraat. Het vuurwapen ging echter niet af.

Opgewacht

De journalist werd later op het parkeerterrein van een seksclub in Laren alsnog doodgeschoten. Hij zou zijn opgewacht door iemand die op de parkeerplaats van de club in de struiken lag. Ook van die aanslag liet de politie vorige week beelden zien.

Seksclub

Kok werd op 8 december 2016 doodgeschoten bij seksclub Boccaccio in Laren. Eerder die dag probeerde een man Kok al te beschieten toen hij uit het citizenM-hotel aan de Prinses Irenestraat in Amsterdam kwam, zo blijkt nu. 

Na de moord op Kok werd een 27-jarige Brit opgepakt. Het bleek echter niet de schutter te zijn, waarop de man in december weer vrijgelaten werd. Hij geldt nog wel als verdachte in de zaak.

Vlinderscrime

Kok was crimineel en een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij werd veroordeeld voor twee grote misdaden.

Na zijn vrijlating begon Kok de misdaadwebsite Vlinderscrime.nl waarop vaak als eerste nieuws verscheen over criminelen en strafbare zaken. De website kwam onder meer in het nieuws toen Kok delen van verhoren van Willem Holleeder publiceerde. In april moest hij die stukken op last van de rechter verwijderen.

Ook was Kok onder meer eigenaar van een escortbureau.