In Ooltgensplaat op Goeree-Overflakkee heeft dinsdag een felle brand gewoed in een woning. Volgens de politie speelde een 7-jarige jongen met vuur en is vermoedelijk daardoor de brand ontstaan.

Acht mensen die in de woning waren toen de brand uitbrak, zeven volwassenen en het kind, konden zich op tijd in veiligheid brengen. Het zijn de vader en moeder, het kind en vijf mensen die op visite waren. Twee moesten zich ter plaatse laten behandelen voor ademhalingsproblemen vanwege de rook.

''Het jongetje speelde met een aansteker. De gordijnen vatten vlam, waarna het vuur, mede door de houten vloeren, snel om zich heen greep'', zei een woordvoerster van de politie. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer heeft de voorgevel van de woning weggehaald vanwege instortingsgevaar.

Het gaat om een woning uit 1870 in de historische binnenstad van de Zuid-Hollandse plaats. Het gebouw aan de Molendijk en een auto die voor het pand stond geparkeerd, moeten volgens de politie als verloren worden beschouwd. Zes omliggende woningen werden door de brandweer nat gehouden en zijn gespaard gebleven.