Paus Franciscus heeft de apostolische zegen uitgesproken over de ernstig zieke Tijn Kolsteren uit Hapert. De jongen haalde in december ruim 2,5 miljoen euro op met zijn nagellakactie voor Serious Request. Ook heeft de paus een borstkruis opgestuurd en een foto van hemzelf.

Kolsteren lijdt aan hersenstamkanker en is ongeneeslijk ziek. De Nijmeegse pastoor Johan Flapper wist contact te leggen met de paus, aldus Omroep Brabant

"Dat hij zich inzette voor andere zieke kinderen opdat zij ouder zouden mogen worden dan hij, heeft me gegrepen", aldus Flapper. "Ik zag in zijn handelingen die van het kerstkind van Bethlehem", vertelt hij. "Daarom heb ik de paus een brief geschreven."

Vanuit Vaticaanstad is nu een brief gekomen namens de paus. "Zijn Heiligheid begeleidt de kleine Tijn met gebed en vertrouwt hem toe aan de voorspraak van Maria, troosteres der bedrukten. Van harte verleent de Heilige Vader de kleine Tijn en zijn familie, Zijn apostolische zegen."

De brief en de foto zijn nu nog bij Flapper. Hij wil de post zo snel mogelijk bij Tijn krijgen, maar "het is me nog niet gelukt in contact te komen met de familie."