Na Pasen daalt de temperatuur 's nachts waarschijnlijk tot beneden het vriespunt, zo meldt weerbureau Weeronline zaterdag. In het binnenland vriest het dan licht, met temperaturen tussen min 1 en min 4 graden.

Aan de grond kan de temperatuur zelfs nog verder dalen, zo laten de voorspellingen van het weerbureau zien. 

Weeronline raadt aan om zomerplanten goed af te dekken of om deze binnen te zetten. Fruittelers moeten ook maatregelen nemen om de bloesem te beschermen. Dat kan door water op de bloesem te sproeien, waardoor die een beschermend ijslaagje krijgt.

Vorst in de tweede helft van april is niet heel uitzonderlijk. Pas als het 'IJsheiligen' is geweest (11 tot en met 14 mei), neemt de kans op nachtvorst sterk af.

Paasdagen

De maximumtemperaturen op de Eerste Paasdag dit jaar ligt rond de 12 graden overdag. Zondag begint droog, maar later op de dag zal de kans op regen groter worden, aldus Weerplaza. De buien trekken van het noordwesten naar het zuidoosten over land, wel gaat dit gepaard met droge momenten en zelfs de zon kan af en toe kort doorbreken.

In de nacht van zondag op maandag zal het veel regenen in Nederland. Maandagochtend trekt de regen richting het oosten weg waardoor het 's middags wat droger zal worden. In het noorden laat de zon zich even zien, in het zuiden blijft het vooral bewolkt. De maximumtemperatuur ligt rond de 10 graden.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Woensdag 16°C 13°C NW 4
Donderdag 14°C 11°C W 4
Vrijdag 12°C 9°C W 4
Zaterdag 10°C 5°C NW 3
Zondag 10°C 4°C NO 3