Voormalig tenniscoach Mark de J. betoogde vrijdag in de rechtbank in Utrecht dat er grote fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar de moord op zakenman Koen Everink, waarvoor hij terechtstaat. Uit een paginalange verklaring blijkt dat De J. denkt dat men hem doelbewust fout afschildert en dat hij niets met de dood van Everink te maken heeft. 

De ex-coach van Robin Haase herhaalde het vrijdag nog maar eens: ''Ik heb Koen met geen vinger aangeraakt." Volgens De J. zijn er door onder meer de politie grote fouten gemaakt in het moordonderzoek. Everink werd maart vorig jaar in zijn huis gedood.

De rechtbank oordeelde echter dat de 30-jarige De J. vast moet blijven zitten, omdat de verdenkingen tegen hem nog altijd heel zwaar zijn. De rechtbank nam dit besluit tijdens de laatste zogeheten regiezitting, waarin de onderzoekswensen bekend worden gemaakt en het besluit valt over de voorlopige hechtenis.

De inhoudelijke behandeling van deze zaak staat op de agenda in de tweede week van mei. Voor de inhoudelijke behandeling zijn vanaf 8 mei vier zittingsdagen uitgetrokken.

Gokschuld

De J. en Everink hadden op de avond van diens dood thuis bij de zakenman afgesproken. Ze waren bevriend en hadden met elkaar gegeten en tv-gekeken. De twee gokten regelmatig samen en De J. had een forse gokschuld bij Everink.

De verdachte verklaarde eerder al dat hij rond de tijd dat Everink werd gedood, was gekidnapt. Volgens zijn advocaat zijn er twee buren die deze theorie ondersteunen omdat ze verdachte zaken hebben gezien en gehoord.

Bloed

Het Openbaar Ministerie gelooft niets van dit verhaal. De officier van justitie somde eerder al op: ''De J. was in het huis van Everink, het bloed van Everink is in zijn auto gevonden, hij had flinke schulden en De J. heeft zijn familie gevraagd het horloge van Everink kwijt te maken."