Op de dag dat Martin Kok werd doodgeschoten, is eerder een aanslag op zijn leven gepleegd. Die poging om Kok te vermoorden mislukte.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag. Het verhaal wordt ondersteund door beelden die de krant heeft gepubliceerd.

Kok werd op 8 december 2016 doodgeschoten bij seksclub Boccaccio in Laren. Eerder die dag probeerde een man Kok al te beschieten toen hij uit het citizenM-hotel aan de Prinses Irenestraat in Amsterdam kwam, zo blijkt nu. 

Op de nieuwe beelden is een man te zien die Kok van achteren met een wapen nadert. Het wapen gaat niet daadwerkelijk af als de schutter richt. Daarna rent de schutter door.

Zowel Kok als de man waarmee hij het hotel uitloopt, lijken niet te merken dat ze van achteren genaderd worden. 

Dinsdagavond besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Daar zullen de beelden van het voorval ook worden getoond.

Verdachte

Na de moord op Kok werd een 27-jarige Brit opgepakt. Het bleek echter niet de schutter te zijn, waarop de man in december weer vrijgelaten werd. Hij geldt nog wel als verdachte in de zaak.

Vlinderscrime

Kok was crimineel en een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij werd veroordeeld voor twee grote misdaden.

Na zijn vrijlating begon Kok de misdaadwebsite Vlinderscrime.nl waarop vaak als eerste nieuws verscheen over criminelen en strafbare zaken. De website kwam onder meer in het nieuws toen Kok delen van verhoren van Willem Holleeder publiceerde. In april moest hij die stukken op last van de rechter verwijderen.

Ook was Kok onder meer eigenaar van een escortbureau.