In winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed. De brand ontstond in een leegstaande supermarkt en sloeg vervolgens via het dak over naar diverse andere winkels, waaronder een stomerij en een slagerij.

Rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien. De brandweer heeft omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

De naastgelegen Prins Clausschool bleef uit de rook maar wordt door de brandweer geïnspecteerd voordat de school opengaat. Rond 06.45 uur was de brandweer het vuur meester. Wel zal er de hele ochtend nog nageblust moeten worden.

Brandweer blust grote brand winkelcentrum Nijmegen
Brandweer blust grote brand winkelcentrum Nijmegen

Schade

De brandweer kreeg rond 01.45 uur de melding binnen van een uitslaande brand. Omwonenden belden 112 en inbraakalarmen gingen af. De politie ging daarop poolshoogte nemen en seinde de brandweer in. Die stuurde vervolgens meteen groot materieel naar het winkelcentrum.

De brand richtte veel schade aan, maar een grote Lidl-supermarkt in hetzelfde centrum kon behouden worden. Er is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio wel enige rook- en waterschade maar de winkel kan snel weer open. Bij de brand kwamen afgezien van de rook geen schadelijke stoffen zoals asbest vrij. Niemand raakte gewond.

Gaslek

Energiebeheerder Liander was ter plaatse omdat er mogelijk gas zou lekken. "Het kan om gasflessen in de slagerij gaan of om een reguliere gaslekkage. We hebben een afblazend geluid gehoord", aldus de brandweer. De Spar-supermarkt in Nijmegen sloot in januari de deuren.