Een 52-jarige man uit Herkenbosch moet tien jaar lang de cel in. Volgens de rechtbank in Roermond heeft André H. zijn dochter jarenlang misbruikt en verkracht. Bovendien heeft hij seks gehad met zijn destijds zestienjarige stiefdochter. De man moet daarenboven 15.000 euro smartengeld aan zijn dochter betalen, is vrijdag bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden ook tien jaar geëist. De incest met zijn dochter begon volgens het OM in 2002, toen het kind veertien jaar oud was.

De verkrachtingen eindigden volgens justitie in 2014. In 2011 kreeg het slachtoffer een kind van haar vader. Ze was toen 23 jaar oud. Maar ook daarna zouden de verkrachtingen gewoon zijn doorgegaan.

Volgens de rechtbank was de man vaak gewelddadig en kon het kind geen kant op. "Door het bestaan van haar dochter wordt zij dagelijks herinnerd aan de verkrachtingen", aldus de rechtbank.

Leugenachtig

De man had verklaard dat hij pas na de eenentwintigste verjaardag van zijn dochter seks met haar had. Zij wilde dat graag, aldus de man. Maar de rechtbank noemt dit leugenachtig. Dit omdat hij de seks pas toegaf, nadat uit DNA-onderzoek was gebleken dat hij vader én opa van zijn kleindochter was.

De seks met zijn stiefdochter ontkende hij aanvankelijk ook. Pas tijdens de zitting gaf hij dit toe. De rechtbank vindt dit onaanvaardbaar, mede gezien het leeftijdsverschil. Het feit dat hij later met deze vrouw trouwde en er kinderen mee kreeg, doet daar niets aan af.