Alle verdachten die betrokken zouden zijn bij het mishandelen van een homostel in Arnhem zijn donderdag vrijgelaten. Ze blijven nog wel verdachte in de zaak.

De verdachten zijn vrijgelaten omdat er volgens de rechter-commissaris geen gevaar op herhaling is. 

Het Arnhemse homopaar zegt dat ze zondagmorgen na het uitgaan zijn aangevallen door een groep jongens. Een van de mannen kreeg een klap met een betonschaar en raakte daardoor zeker vier tanden kwijt.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de vijf jongens van openlijk geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De jongens zaten sinds zondag vast.

Enkele verdachten meldden zich zelf bij de politie nadat er een storm van verontwaardiging opstak over de mishandeling van de homoseksuele mannen.

Een man uit Gennep werd kort na de mishandeling opgepakt, maar hij bleek de andere verdachten niet te kennen. Ook werd duidelijk dat hij niet betrokken was bij de mishandeling. 

Mars tegen homogeweld

Naar aanleiding van de mishandeling hebben woensdagavond zo'n tweeduizend mensen meegelopen met een mars tegen geweld tegen homo's in Amsterdam.

De deelnemers liepen hand in hand vanaf de Dam naar het Homomonument bij de Westermarkt. Daar werden bloemen gelegd. Onder de lopers bevonden zich onder meer televisie-icoon en 'homovader' Henny Huisman, Frits Barend en politieboegbeeld Ellie Lust.

Duizenden mensen protesteren tegen homogeweld in Amsterdam
Duizenden mensen protesteren tegen homogeweld in Amsterdam