De politie heeft beelden in handen gekregen van de mogelijke verdachten van een ontvoering van een 37-jarige Rotterdammer vorige maand in Amstelveen. Bij de man werd een vinger afgeknipt. 

Volgens de politie heeft een alerte getuige de mogelijke verdachten op beelden vastgelegd. Deze beelden zijn niet eerder ergens opgedoken.

De recherche doet er uitgebreid onderzoek naar. Eerder werd in de zaak al een 29-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. De politie denkt dat er meerdere mensen betrokken zijn bij de ontvoering.

Na de aandacht voor de ontvoering in onder meer het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn tot nu toe tien tips binnengekomen.

Leiden

De man heeft verklaard dat hij na zijn ontvoering, waarbij hij werd geblinddoekt, een paar trappen op heeft moeten lopen. Daarna werd het slachtoffer naar een ruimte gebracht waar hij werd mishandeld en bedreigd. Zo werd een van zijn vingers afgeknipt.

Na de mishandeling werd het slachtoffer weer naar de auto gebracht. Hij werd een tijdje rondgereden en is vervolgens in Leiden weer uit de auto gezet. De man was zwaargewond.

Hoewel hij zijn afgeknipte vinger weer terugkreeg, kon deze door artsen niet meer worden gered.

Verdachte

Het slachtoffer, die een bekende van de politie is, heeft gezegd dat de daders mogelijk uit waren op losgeld. Voorzover bekend is dat echter niet betaald. 

Op 23 maart stond een Mobile Media Lab in Leiden, waar tipgevers informatie konden delen over de ontvoering door een enquête in te vullen. De politietruck stond op de hoek van de Drechtstraat en de Lekstraat. Na die avond zijn er ongeveer veertig enquêtes ingevuld.