De ochtendspits van donderdag werd gekenmerkt door ongelukken, wegafsluitingen en veel files. Zo waren er grote problemen op de A1, die al vroeg in de ochtend bij Diemen dichtging na een ongeluk. Pas tegen 10.00 uur ging de weg weer open. 

Ook de Zeeburgertunnel werd geheel afgesloten. Een en ander zorgde voor erg veel drukte rond Amsterdam.

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) ging het om een "zwaar ongeluk" op de A1 waarbij een motorrijder en drie auto's waren betrokken.

De motorrijder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en meerdere ambulances zijn aanwezig op de plaats van het ongeluk, aldus de VID. De file op de A1 blijft groeien. 

Het verkeer moet behoorlijk omrijden via Utrecht over de A27, A12 en A2. Ook op de A6 richting Muiden staat inmiddels een lange file.

Op de ring Amsterdam bij de Zeeburgertunnel zijn zeven auto's op elkaar gebotst. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. De ANWB zegt niet weten hoe lang de afsluiting gaat duren. 

Hulpdiensten zetten A1 af na ongeluk
Hulpdiensten zetten A1 af na ongeluk

Extra reistijd A73

Ook op de A73 van Nijmegen naar Maasbracht zorgt een groot ongeluk donderdagochtend voor een lange file en een afgesloten rijbaan tussen Venray en Horst-Noord. Verkeer kan alleen gebruik maken van de vluchtstrook.

Dit levert behoorlijk wat extra reistijd op. Verkeer richting Venlo kan vanaf knooppunt Ewijk omrijden via Eindhoven over de A50, A2 en de A67. Bij het ongeluk zijn een vrachtwagen en personenauto betrokken, er is veel vloeibare rommel op de rijbaan gekomen.

De weg is naar verwachting tot na de ochtendspits afgesloten.

Ongeluk N201

Ook op de N201, een belangrijke afrit van de A4 bij Schiphol, is rond 7.00 uur een groot ongeluk gebeurd. Daarom is de weg richting Uithoorn tussen Badhoevedorp en Aalsmeer afgesloten. Over slachtoffers is nog niets bekend; de politie doet onderzoek.

Verder ontstond er door een autobrand op de A7 (Groningen naar Heerenveen) bij Tjalleberd een fikse vertraging. Werk aan de A15 naar Europoort veroorzaakt weer een flinke file tot aan Rozenburg, want er is een rijstrook dicht.