Restaurant Etenstijd in Tilburg is woensdagavond na een grote uitslaande brand volledig verwoest. Drie restaurantmedewerkers en een gast ademden rook in en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

In het pand waren 175 gasten en 25 personeelsleden aanwezig toen de brand uitbrak. De gasten werden opgevangen in een wijkhuis in de buurt. Dat meldt de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brand begon rond 20.15 uur vermoedelijk in de 'kinderkeuken' waar friet gebakken wordt. Het vuur ging gepaard met veel rookontwikkeling en omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd een NL-alert verstuurd.

De brandweer gaf rond 1.00 uur het sein brand meester, waarna het nog aanwezig bleef om na te blussen.

Brandweer ter plaatse bij grote brand in restaurant Tilburg
Brandweer ter plaatse bij grote brand in restaurant Tilburg

Gecontroleerd

Ondanks dat de brandweer met veel materieel aanwezig was, lukte het na ongeveer twee uur blussen maar niet om de brand onder controle te houden. Om zoveel mogelijk rookontwikkeling tegen te gaan en schadelijk stoffen in de lucht te voorkomen, besloot de brandweer daarom rond 22.00 uur om het pand gecontroleerd uit te laten branden.

Vanwege de brand werd een deel van de nabijgelegen ringweg tijdelijk afgesloten en moesten ambulances omrijden, omdat de rook over het in de buurt liggende Elisabethziekenhuis trok.