De officier van justitie in Den Bosch heeft vorige maand beslag gelegd op het huis in Echt dat eigendom is van de gemeentesecretaris van Leudal Diana N., die verdachte is in een fraudezaak. 

Een bericht uit De Limburger daarover woensdag wordt bevestigd door gegevens uit het Kadaster.

Diana N. wordt verdacht van witwassen omdat ze vermoedelijk heeft geprofiteerd van fraude door haar echtgenoot Pieter H. Die wordt ervan verdacht dat hij als werknemer voor tonnen heeft verduisterd bij de gemeente Helmond.

Het echtpaar werd op 15 maart gearresteerd. Pieter H. zit nog vast. Diana N. is inmiddels weer vrij maar is door de gemeente Leudal geschorst.

Ontslag

Het huis aan de Mulderstraat in Echt staat sinds februari te koop voor 625.000 euro. Het Openbaar Ministerie kon woensdagochtend nog geen nadere toelichting geven op het beslag.

Helmond deed eind 2016 aangifte tegen ambtenaar Pieter H., die diverse hoge functies bekleedde op het gemeentehuis. Hij werd op staande voet ontslagen.

H. heeft tegenover de politie toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en zijn voormalig werkgever heeft benadeeld. Zijn vrouw staat daar volgens hem helemaal buiten.