De man die mogelijk zijn ex met een bijtende stof heeft overgoten in Oisterwijk is dinsdag aangehouden in Breda. Het gaat om een 47-jarige inwoner van Oisterwijk.

Dat meldt de politie op Twitter.

Het 37-jarige slachtoffer liep door de mishandeling brandwonden op. De vrouw heeft verwondingen opgelopen aan haar benen en gezicht, aldus de politie. Na het incident was zij zelf naar de huisarts gestapt.

De vrouw zat in haar auto bij de school van haar kind toen haar ex kwam aanrijden. De man stapte daarna op de vrouw af en probeerde haar portier te openen. Toen dat niet lukte, dreigde hij haar aan te rijden. 

Het slachtoffer opende haar raampje om de man te sommeren te stoppen, waarna de man uitstapte en de inhoud van een flesje dat hij bij zich had over de vrouw, haar kleding en de auto heen spoot.

'Man gooide bijtende stof over ex-vrouw bij school van hun kind'
'Man gooide bijtende stof over ex-vrouw bij school van hun kind'

Pijn

Aanvankelijk had de vrouw niet door wat er gebeurde, maar toen de vloeistof door haar kleren heen drong voelde ze een brandende pijn. De verdachte is weggereden in zijn auto. Forensische rechercheurs onderzoeken om wat voor een stof het gaat.