Een vrouw is maandag in het Brabantse Oisterwijk overgoten met een bijtende vloeistof door haar ex. De politie is op zoek naar de man die de vrouw ook heeft bedreigd met de dood.

Het slachtoffer liep brandwonden op, vooral aan haar benen en in lichtere mate in haar gezicht, vertelt een woordvoerder. Haar kind was geen getuige van het geweld.

Anderen hebben het wel zien gebeuren. De vrouw is zelf voor behandeling naar een huisarts gegaan.

'Man gooide bijtende stof over ex-vrouw bij school van hun kind'
'Man gooide bijtende stof over ex-vrouw bij school van hun kind'

Auto

De 37-jarige vrouw uit Oisterwijk zat in haar auto bij de school van haar kind toen ze haar ex aan zag komen rijden. De man stapte op de vrouw af waarna hij probeerde de deur te openen.

Toen hij daar niet in slaagde, dreigde de man de vrouw aan te rijden. De vrouw opende haar raampje om de man te sommeren te stoppen, waarna de man uitstapte en de inhoud van een flesje dat hij bij zich had over de vrouw, haar kleding en de auto heen spoot.

Brandende pijn

De vrouw had eerst niet door wat er gebeurde, maar toen de vloeistof door haar kleren heen drong voelde ze een brandende pijn. De verdachte is weggereden in zijn auto. Forensische rechercheurs onderzoeken om wat voor een stof het gaat.

De man is een bekende van de politie. Hij zou zijn ex ook al geruime tijd stalken. De politie zegt al op een aantal adressen naar de verdachte te hebben gezocht, maar zonder succes. De politie roept de man op zichzelf te melden.