Vier verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling van een homostel in Arnhem zondagochtend hebben zich gemeld bij de politie. De vier zijn gearresteerd. 

Het gaat om drie jongens van zestien jaar en een jongen van veertien, zei een woordvoerder van de politie maandag.

De jongens hadden zich zondag al gemeld. Al eerder had de politie een 14-jarige jongen uit Arnhem aangehouden en een 20-jarige man uit Gennep. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De twee homoseksuele mannen zijn zondagochtend mishandeld door een groep jongeren in Arnhem. Beide mannen raakten gewond. Van een van de slachtoffers werden tanden uit de mond geslagen. Bij de mishandeling zou een betonschaar zijn gebruikt.

Het stel van 31 en 35 jaar liep over de Nelson Mandelabrug toen zes tot acht jongeren langs kwamen fietsen en de mannen begonnen uit te schelden. Volgens de slachtoffers was het feit dat zij hand in hand liepen die aanleiding voor de mishandeling. 

Demonstratie

Gay Horeca Arnhem organiseert zaterdagmiddag een demonstratie tegen homogeweld. Op de site van COC Nederland is een oproep geplaatst zich zaterdag om 17.00 uur te verzamelen op het Jansplein in Arnhem. 

D66-kopstukken hand in hand naar formatiegesprekken na homogeweld
D66-kopstukken hand in hand naar formatiegesprekken na homogeweld