De 32-jarige vrouw die samen met een 34-jarige man was opgepakt nadat een mogelijke betrokkene van een woningoverval in Arnhem omkwam door een aanrijding, is zaterdagavond weer op vrije voeten gekomen. 

De vrouw blijft nog wel verdachte in de zaak, liet de politie zondag weten.

Donderdag was er een woningoverval aan de Limburgsingel. Na de overval gingen de bewoners, de 32-jarige vrouw en 34-jarige man, achter de verdachte aan in een busje van een pizzakoerier dat in de straat stond. Daarbij werd geschoten. Door wie is nog niet bekend.

Volgens buurtbewoners reed de man van 34 in een nabijgelegen plantsoentje de vermoedelijke overvaller aan. Die kwam daardoor om het leven.

Hulpdiensten op locatie na gewapende woningoverval Arnhem
Hulpdiensten op locatie na gewapende woningoverval Arnhem

'Bijzondere zaak'

De politie liet zaterdag weten dat uit onderzoek nog moet komen vast te staan of de aangereden man daadwerkelijk de overvaller was. Ook wordt nog onderzocht of er meerdere overvallers waren. De twee bewoners werden donderdag gearresteerd.

''Het gaat hier om een bijzondere zaak. De slachtoffers zijn ook verdachten en dat maakt dat het tijd kost om zorgvuldig de feiten helder te krijgen'', aldus de politie.