Het lichaam dat donderdag in de uitgebrande woonboerderij met destilleerderij in het Drentse Exloo is gevonden, is van de 53-jarige bewoner van het pand. Dat meldt de politie zaterdag.

De politie vond het lichaam nadat speurhonden aansloegen. De politie weet ook nog niet of de persoon door de brand om het leven is gekomen.

Woensdagnacht gingen het pand van de Turv Exloo Distillery, een schuur en woonboerderij in vlammen op. Twee van de gebouwen zijn een rijksmonument. 

Het was lange tijd onduidelijk of er mensen in de panden aanwezig waren. Uiteindelijk meldde de vrouwelijke bewoner zich bij de politie, maar zij zei niet te weten waar haar man was.

Grote brand in Exloo
Grote brand in Exloo

Brandstichting

De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting.

Volgens lokale media waren er al langere tijd spanningen tussen de eigenaren van de Turv Exloo Distillery en inwoners van het dorp. Recent werd het bedrijf nog beklad. De politie bevestigt dat een aantal weken geleden de tekst 'ik vertrek' op de schutting is geschreven. 

Ik vertrek

Turv Exloo Distillery is een project van ondernemer Mathieu Smakman, die enige bekendheid kreeg met deelname aan het gelijknamige televisieprogramma Ik vertrek.

Het bedrijf bestond nog maar twee jaar, maar stond ook alweer te koop voor zo'n drie miljoen euro.