De politie heeft vrijdag twee mensen aangehouden na een gewapende woningoverval in Arnhem waarbij donderdagavond een man overleed. De arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man, maar zij zijn niet de overvallers.

De politie meldt dat ze een onderzoek zijn gestart, nadat ze een melding kregen van een gewapende woningoverval waarbij mogelijk schoten zijn gelost.

Toen agenten op de Limburgsingel aankwamen, troffen zij een dode man aan. De politie vermoedt dat deze man één van de overvallers is geweest. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de identiteit van deze man is.

Volgens de Gelderlander is de overleden man aangereden met een busje door de slachtoffers van de overval. De politie heeft twee bewoners van de woning, een 32-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Arnhem, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de onbekende man.

Het busje was van een bezorger van een snackbar, die ten tijde van de overval een pizza kwam bezorgen. De eigenaar van de snackbar verklaart tegenover de krant, dat de bezorger werd aangesproken door twee mensen die zeiden slachtoffer te zijn van een overval. Toen de bezorger schoten hoorde, is hij gevlucht. De slachtoffers zijn toen in het busje gestapt en hebben de overvaller aangereden. Die is aan zijn verwondingen overleden.

Hulpdiensten op locatie na gewapende woningoverval Arnhem
Hulpdiensten op locatie na gewapende woningoverval Arnhem

Overvallers

De politie gaat ervanuit dat er meerdere overvallers betrokken waren bij het incident en is op zoek naar deze daders.

De omgeving van het overvallen huis is vrijdag nog afgesloten. De politie is bezig met sporenonderzoek. Er wordt ook een buurtonderzoek gehouden, dat waarschijnlijk zaterdag verdergaat. De politie heeft camerabeelden van donderdagavond gevonden, die in beslag zijn genomen. Onder andere het huis aan de Limburgsingel was beveiligd met camera's.

Twee personen aangehouden in 'complexe zaak' Arnhem
41
Twee personen aangehouden in 'complexe zaak' Arnhem