Lichaam gevonden na afbranden woonboerderij in Exloo

De politie heeft donderdag een lichaam gevonden tussen de resten van een afgebrande woonboerderij in Exloo. Het is nog niet duidelijk of het gaat om de eigenaar, die wordt vermist. Zijn vrouw verbleef bij familie elders in het land.

De politie vond het lichaam nadat speurhonden aansloegen. De politie weet ook nog niet of de persoon door de brand om het leven is gekomen.

Woensdagnacht gingen het pand van de Turv Exloo Distillery, een schuur en woonboerderij in vlammen op. Twee van de gebouwen zijn een rijksmonument. Volgens de brandweer was er sprake van "behoorlijk verwoestend vuur." Het vuur sloeg meters hoog uit de gebouwen.

Het was lange tijd onduidelijk of er mensen in de panden aanwezig waren. Uiteindelijk meldde de vrouwelijke bewoner zich bij de politie, maar zij zei niet te weten waar haar man was. 

De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting, maar kan pas vrijdag beginnen met een technisch onderzoek. "Dat heeft te maken met de hitte en de gevaarlijke stoffen die er nu nog zijn", aldus een woordvoerder. 

Spanningen

Volgens lokale media waren er al langere tijd spanningen tussen de eigenaren van de Turv Exloo Distillery en inwoners van het dorp. Recent werd het bedrijf nog beklad. De politie bevestigt dat een aantal weken geleden de tekst 'ik vertrek' op de schutting is geschreven. 

Turv Exloo Distillery is een project van ondernemer Mathieu Smakman, die enige bekendheid kreeg met deelname aan het gelijknamige televisieprogramma Ik vertrek.

Het bedrijf bestond nog maar twee jaar, maar stond ook alweer te koop voor zo'n drie miljoen euro.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie